Bouquet garni





Nebo také kytice bylinek.
Postup přípravy
Začneme tím, že originál neexistuje. Nicméně základ je vždy stejný a to dvě bylinky tymiánu a bobkový list. Dál se dá k těmto bylinkám přidat to, co máte vypsáno, ale i další bylinky.
Bouquet neboli kytici zhotovíme tak, že všechny bylinky složíme k sobě a obmotáme je řeznickým provázkem.
Bouquet garni je používám na vývary, omáčky, masové ragú, dušení apod.
Větvičky také můžeme vložit do plátýnka a svázat. Bylinky se také můžou obvázat pórkem.
Jednodušší provedení
Pasta provensal.
Možnosti inovace
Přidáním bazalky, ploché petržele, kerblíku.
Rada
V jednodušším provedení píšu kupovanou pastu, tu si, ale můžeme udělat sami rozemletím těchto bylinek v olivovém oleji. A tím si čerstvost bylinek uchovat jako pesta.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (4min) Doba vaření 10 porcí: 4min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle chodu » Dresing Dip
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 04.04.2013
- Recept zobrazen: 6585x