Bouquet garni

Nebo také kytice bylinek.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,73
Bobkový list čerstvý, 0,002 kg 0,44
Šalvěj čerstvá, 0,002 kg 0,90
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,72
Estragon čerstvý 0,001 kg 0,15
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 2,80 Kalorie v 1 porci: 1 cal

Postup přípravy

Začneme tím, že originál neexistuje. Nicméně základ je vždy stejný a to dvě bylinky tymiánu a bobkový list. Dál se dá k těmto bylinkám přidat to, co máte vypsáno, ale i další bylinky.

Bouquet neboli kytici zhotovíme tak, že všechny bylinky složíme k sobě a obmotáme je řeznickým provázkem.

Bouquet garni je používám na vývary, omáčky, masové ragú, dušení apod.

Větvičky také můžeme vložit do plátýnka a svázat. Bylinky se také můžou obvázat pórkem.

Jednodušší provedení

Pasta provensal.

Možnosti inovace

Přidáním bazalky, ploché petržele, kerblíku.

Rada

V jednodušším provedení píšu kupovanou pastu, tu si, ale můžeme udělat sami rozemletím těchto bylinek v olivovém oleji. A tím si čerstvost bylinek uchovat jako pesta.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (4min) Doba vaření 10 porcí: 4min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.04.2013
  • Recept zobrazen: 6585x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Cheesecake dezerty, rychlé, pečení Cheesecake
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka