Panenka špikovaná uzeninou

Panenka špikovaná uzeninou Panenka špikovaná uzeninou Panenka špikovaná uzeninou Panenka špikovaná uzeninou

Pečená panenka nafilírovaná na hořčičné omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,018 kg 3,23
Klobása papriková domácí, 0,015 kg 2,61
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Anglická slanina, 0,018 kg 2,51
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Rostlinný olej, 0,015 l 0,68
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Recept hořčičná omáčka 1,000 porce 11,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 20,76 Kalorie v 1 porci: 1 733 cal

Postup přípravy

Panenku odblaníme, odřízneme palec a špičku. Váleček panenky podélně protáhneme koncem vařečky. Do dutiny nasoukáme stejně dlouhé špalíčky uzenin.

Maso naložíme do druhého dne do oleje a čerstvého tymiánu.

Zprudka opečeme ze všech stran a dáme dopéct na 170°C, 10 minut (záleží na průměru panenky).

Necháme 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě a nakrájíme na centimetrová kolečka.

Panenku servírujeme na omáčku.

Možnosti inovace

Změnou uzeniny.

Rada

Pro lepší špikování si můžeme špalíčky uzenin zamrazit. Při pečení mějte na mysli, že propečená panenka je jako propečený beef steak - suchý a tužší. Ať je to krásně růžové.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Gratinované brambory, Americké brambory, Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 733 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (15min), Kompletace (8min) Doba vaření 10 porcí: 43min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.04.2013
  • Recept zobrazen: 3763x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou