Znojemský guláš

Kousky šťavnatého masa v kořeněné červenohnědé omáčce s kousky nakládaných okurek.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška přední, 0,180 kg 22,46
Rostlinný olej, 0,015 l 0,68
Cibule standard, 0,036 kg 0,62 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Kmín celý, 0,001 kg 0,03
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Okurka nakládaná, 0,030 kg 1,20
Voda pitná standard 0,400 l 0,53
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,78 Kalorie v 1 porci: 381 cal

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky přiměřené velikosti. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji dorůžova, posypeme paprikou a necháme zpěnit.

Na tomto základu osmažíme maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce podusíme. Poté podlijeme trochou vývaru a vody z nakládaných okurek, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není poloměkké. Poté šťávu vydusíme na tuk, posypeme moukou, osmahneme, přilijeme zbytek vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme za občasného míchání do změknutí masa.

Poté maso přendáme do jiné nádoby a omáčku přecedíme přes hustý cedník přímo na maso, krátce povaříme. Při servírování pokládáme na každou porci na nudličky nakrájené okurky, které jsme předtím podusily na oleji.

Možnosti inovace

Okurky nemusíme servírovat na hotový pokrm, ale můžeme je dát povařit 10 minut před koncem do omáčky.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel černý Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 381 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (15min), Dušení (45min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Recept zobrazen: 1705x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování, vaření Penne s kuřecím masem, špenát a cherry rajčátky