Kapucínský guláš





Kousky hovězího přelité hustší šťávou s žampiony.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na kostky po cca 30g. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 2/3 oleje, nebo sádla dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme, vložíme maso a opečeme. Přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přisypeme pepř, kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Jakmile je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a za občasného míchání dusíme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme, dle velikosti rozpůlíme a na zbývajícím oleji vyrestujeme na poloviční velikost. Přidáme k masu, dochutíme a krátce povaříme.
Možnosti inovace
Vkládáním dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recept.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a špatně hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky. Žampiony nám násobí svojí chuť restováním, tak se nebojte je tím zmenšit na polovinu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 541 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Vaření (45min), Restování (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření, Restování
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 01.05.2013
- Recept zobrazen: 3614x