Kapucínský guláš

Kousky hovězího přelité hustší šťávou s žampiony.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,145 kg 25,40
Olej řepkový, 0,020 l 1,01
Cibule standard, 0,043 kg 0,74 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Rajčatový protlak, 0,003 kg 0,13
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,14
Mouka pšeničná hladká, 0,004 kg 0,05 Food and frends
Žampiony čerstvé, 0,048 kg 3,28
Voda pitná standard 0,060 l 0,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 29,95 Kalorie v 1 porci: 541 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na kostky po cca 30g. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na 2/3 oleje, nebo sádla dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme, vložíme maso a opečeme. Přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přisypeme pepř, kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Jakmile je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a za občasného míchání dusíme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme, dle velikosti rozpůlíme a na zbývajícím oleji vyrestujeme na poloviční velikost. Přidáme k masu, dochutíme a krátce povaříme.

Možnosti inovace

Vkládáním dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recept.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a špatně hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky. Žampiony nám násobí svojí chuť restováním, tak se nebojte je tím zmenšit na polovinu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 541 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Vaření (45min), Restování (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Recept zobrazen: 3614x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express