Maďarský gulaš

Maďarský gulaš

Kousky hovězího v červenohnědé omáčce s paprikami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Cibule standard, 0,036 kg 0,62 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Voda pitná standard, 0,060 l 0,08
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,22
Paprika červená čerstvá, 0,020 kg 1,46
Paprika chilli celá čerstvá, 0,002 kg 2,49
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Paprika slovenská čerstvá, 0,020 kg 0,88
Recept hovězí vývar základní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 38,64 Kalorie v 1 porci: 613 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme na oleji, posypeme paprikou, krátce zpěníme, přidáme maso a podusíme. Mírně podlijeme vodou, nebo vývarem, osolíme, okořeníme, přidáme třený česnek, přikryjeme poklicí a dusíme.

V polovině dušení přidáme papriky (nakrájené na kolečka, podušená na zbytku oleje), majoránku a podusíme doměkka.

Možnosti inovace

Vkládáním dalších ingrediencí jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky. Mletá paprika není všechna stejná, její kvalita je v Čechách podceňována. Kvalita papriky je v její barvě a chuti. Napoví nám její ASTA, která je hlavním faktorem k určení kvality a ceny. Průměrná hodnota je 60 já vařím s 80tkou a je to znát.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel černý Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 613 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Recept zobrazen: 2067x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem