Rumunský guláš





Jídla naší komunistické historie. Kousky hovězího přelité kořeněnou omáčkou se zeleninovou vložkou.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na kostky. 2/3 oloupané cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.
Přidáme maso, posypeme mletou paprikou a krátce osmažíme. Poté osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme horkou vodou.
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme, přidáme utřený česnek a dusíme doměkka. Občas zamícháme.
Papriky (bez semínek), oloupaný lilek, rajčata a zbytek cibule nakrájíme na nudle a podusíme na slunečnicovém oleji. Přidáme k masu, dle chuti osolíme a krátce podusíme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel černý Doporučené přílohy: Brambory vařené, Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 362 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (25min), Provaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 01.05.2013
- Recept zobrazen: 4446x