Rumunský guláš

Jídla naší komunistické historie. Kousky hovězího přelité kořeněnou omáčkou se zeleninovou vložkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Olej řepkový, 0,008 l 0,40
Cibule standard, 0,026 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,14
Paprika červená čerstvá, 0,010 kg 0,73
lilek baklažán, 0,015 kg 1,46
Rajče čerstvé standard, 0,013 kg 0,58 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,005 l 0,22
Paprika slovenská čerstvá 0,015 kg 0,66
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,81 Kalorie v 1 porci: 362 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na kostky. 2/3 oloupané cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dorůžova.

Přidáme maso, posypeme mletou paprikou a krátce osmažíme. Poté osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme horkou vodou.

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme, přidáme utřený česnek a dusíme doměkka. Občas zamícháme.

Papriky (bez semínek), oloupaný lilek, rajčata a zbytek cibule nakrájíme na nudle a podusíme na slunečnicovém oleji. Přidáme k masu, dle chuti osolíme a krátce podusíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel černý Doporučené přílohy: Brambory vařené, Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 362 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (25min), Provaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Recept zobrazen: 4211x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev