Lázeňský guláš





Kousky hovězího s jemnou smetanovou omáčkou.
Postup přípravy
Hovězí osolíme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova, zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme rajčatový protlak, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vlažnou vodou a podusíme maso do poloměkka.
Poté vydusíme šťávu na tuk, přesypeme mouku, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a dodusíme maso do měkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme, přelijeme na maso, zalijeme smetanou, dle chuti osolíme a krátce povaříme.
Možnosti inovace
Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 442 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 01.05.2013
- Recept zobrazen: 5195x