Lázeňský guláš

Kousky hovězího s jemnou smetanovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Slunečnicový olej, 0,008 l 0,36
Cibule standard, 0,045 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,18
Rajčatový protlak, 0,006 kg 0,25
Voda pitná standard, 0,120 l 0,16
Mouka pšeničná hladká, 0,012 kg 0,16 Food and frends
Smetana nad 30% 0,030 l 2,55
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,08 Kalorie v 1 porci: 442 cal

Postup přípravy

Hovězí osolíme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova, zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme rajčatový protlak, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vlažnou vodou a podusíme maso do poloměkka.

Poté vydusíme šťávu na tuk, přesypeme mouku, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a dodusíme maso do měkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme, přelijeme na maso, zalijeme smetanou, dle chuti osolíme a krátce povaříme.

Možnosti inovace

Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 442 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Recept zobrazen: 5195x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka