Upečena Pražma královská v troubě





Pražma královská pečená na bramborách s rajčaty.
Postup přípravy
Pražmu vykucháme, očistíme od šupin. Osolíme, do břicha pražmy dáme větvičku čerstvého rozmarýnu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky a lehce uvaříme.
Brambory přendáme na plech a přidáme cibuli, hodně česneku, papriku, rajče a zalijeme olivovým olejem.
Pečeme v troubě na 200 stupňů, cca 45 minut. Každých 15 minut zalit trochou vody, oleje a bílého vína. Na posledních 15 minut přidat i rozmarýn.
Při servírovaní přelijeme studenou olejovou omáčkou. Česnek, plochá petržel, olivový olej extra Virginie, citrónová šťáva a to vše rozmixovat.
Je to chutné a především zdravé.
Možnosti inovace
Změnou bylinek.
Rada
I v Čechách už jde koupit čerstvá Pražma, tak hurá do toho.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 107 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (45min), Kompletace (5min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Chorvatsko
- Recepty dle úpravy » Pečení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Tihana78
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 02.05.2013
- Recept zobrazen: 16770x