Upečena Pražma královská v troubě

Upečena Pražma královská v troubě

Pražma královská pečená na bramborách s rajčaty.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Pražma královská celá, 0,400 kg 110,54
Sůl mořská jemná, 0,007 kg 0,14
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,011 kg 5,28
Brambory standard A-B, 0,250 kg 3,36
Rajčata cherry červená, 0,100 kg 6,98 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,080 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,015 kg 2,36
Paprika slovenská čerstvá, 0,060 kg 2,65
Olivový olej extra virgin, 0,050 l 6,28 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,065 l 7,63
Petržel plochá nať, 0,020 kg 3,20
Citrón 0,020 kg 1,03 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 143,65 Kalorie v 1 porci: 1 107 cal

Postup přípravy

Pražmu vykucháme, očistíme od šupin. Osolíme, do břicha pražmy dáme větvičku čerstvého rozmarýnu.

Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky a lehce uvaříme.

Brambory přendáme na plech a přidáme cibuli, hodně česneku, papriku, rajče a zalijeme olivovým olejem.

Pečeme v troubě na 200 stupňů, cca 45 minut. Každých 15 minut zalit trochou vody, oleje a bílého vína. Na posledních 15 minut přidat i rozmarýn.

Při servírovaní přelijeme studenou olejovou omáčkou. Česnek, plochá petržel, olivový olej extra Virginie, citrónová šťáva a to vše rozmixovat.

Je to chutné a především zdravé.

Možnosti inovace

Změnou bylinek.

Rada

I v Čechách už jde koupit čerstvá Pražma, tak hurá do toho.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 107 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (45min), Kompletace (5min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.05.2013
  • Recept zobrazen: 9115x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Já chci více receptů od vás z Chorvatskáááááááááááá :)
Pridam jeste, ale dam tam i italske recepty, zrovna jsem jich dneska varila :-)
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chobotnice v rajčatech hlavní chod, dietní, vaření Chobotnice v rajčatech
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce