Bratislavský guláš

Bratislavský guláš

Kousky hovězího přelité pikantní smetanovou omáčkou, aneb bratislavský guláš.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,170 kg 29,05
Slunečnicový olej, 0,015 l 0,67
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,026 kg 0,84
Cibule standard, 0,010 kg 0,17 ŠANDER ovoce zelenina
Citrón, 0,005 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Hořčice kremžská, 0,003 kg 0,22
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Mléko plnotučné, 0,050 l 0,78 Food and frends
Mouka pšeničná hladká, 0,003 kg 0,04 Food and frends
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,10
Barbecue koření, 0,001 kg 0,09
Cukr moučkový, 0,001 kg 0,03
Smetana nad 30% 0,015 l 1,28
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,33 Kalorie v 1 porci: 511 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Polovinu zeleniny a cibuli (nakrájenou na plátky) osmažíme na 1/3 oleje, přidáme maso, osmahneme, přisypeme divoké koření, tymián a pečlivě opláchnutý citron nakrájený na plátky. Podlijeme teplým vývarem, přikryjeme poklicí a podusíme doměkka. Občas zamícháme nebo podlijeme vývarem.

Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbytku oleje a mouky, rozšleháme, přidáme hořčici, cukr, mléko, popřípadě teplý vývar a za stálého míchání provaříme.

Omáčku dle chuti dosolíme a přes jemný cedník přecedíme na maso. Zbytek zeleniny povaříme, přidáme k masu a krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Krušovice tmavé, Radegast Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 511 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min), Vaření (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.05.2013
  • Recept zobrazen: 6203x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami