Guláš Petra Voka

Kousky hovězího a vepřového masa v načervenalé omáčce, silné chuti po leču a víně.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,073 kg 12,39
Vepřová plec, 0,073 kg 6,72
Slunečnicový olej, 0,012 l 0,53
Mouka pšeničná hladká, 0,004 kg 0,05 Food and frends
Cibule standard, 0,023 kg 0,39 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Lečo-zelenina v nálevu, 0,060 kg 2,71
Víno červené alkohol, 0,010 l 1,13
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Sůl standard 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,77 Kalorie v 1 porci: 522 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí a vepřové nakrájíme na přibližně stejné kousky.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na oleji, přidáme sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme osolené a opepřené hovězí. Necháme opéct, zalijeme částí vlažného vývaru, 3/4 červeného vína, přikryjeme poklicí a necháme dusit.

K poloměkkému masu přisypeme vepřové a dusíme do změknutí obou druhů masa.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, chvilku osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme a důkladně provaříme.

Poté procedíme šťávu na maso, přidáme lečo i s nálevem a provaříme. Před koncem přilijeme zbytek červeného vína a krátce povaříme.

Možnosti inovace

Koupené lečo samozřejmě nahradíme čerstvou zeleninou na lečo.

Do oleje na základ přidávám pokrájený špek.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky. Jako každá surovina, tak i víno je o kvalitě, tedy spíše sladké s výrazným aroma.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Krušovice tmavé Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 522 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.05.2013
  • Recept zobrazen: 8528x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Gnocchi se špenátem kuřecím masem pasta (těstoviny), rychlé, restování, vaření na pánvi Gnocchi se špenátem kuřecím masem