Ala Mexický guláš

Ala Mexický guláš

Komunistická podoba mexického guláše, drobné kousky dušeného hovězího s rýží, hráškem a sýrem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Hrách mražený, 0,030 kg 1,12 Food and frends
Eidam cihla 30%, 0,010 kg 1,15
Kukuřice zrno mražené 0,015 kg 1,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,72 Kalorie v 1 porci: 450 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na 1/2 oleje. Přidáme maso, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Poté mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme. V polovině dušení vysmažíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kukuřici, promícháme a pod poklicí dusíme.

Jako přílohu smícháme vařenou rýži s hráškem.

Při podávání dáme porci rýže s hráškem doprostřed talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.

Rada

Nostalgická podoba receptu státních norem 1985.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Desperados Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 450 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 5216x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes