Hovězí maso na pepři

Kousky dušeného hovězího masa přelité hustší omáčkou s chutí po pepři.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,160 kg 27,34
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Cibule standard, 0,038 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,120 l 0,16
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Pepř tříbarevný drcený 0,001 kg 0,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 27,73 Kalorie v 1 porci: 359 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Přidáme maso a za stálého míchání osmažíme. Přidáme pepř, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut za občasného promíchání. Podle potřeby podléváme vodou.

Potom vydusíme šťávu na tuk, posype moukou, promícháme a za občasného míchání pozvolna dusíme doměkka.

Možnosti inovace

Můžeme přidat i celý zelený pepř v nálevu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 359 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 7120x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem