Hovězí maso na pepři





Kousky dušeného hovězího masa přelité hustší omáčkou s chutí po pepři.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Přidáme maso a za stálého míchání osmažíme. Přidáme pepř, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut za občasného promíchání. Podle potřeby podléváme vodou.
Potom vydusíme šťávu na tuk, posype moukou, promícháme a za občasného míchání pozvolna dusíme doměkka.
Možnosti inovace
Můžeme přidat i celý zelený pepř v nálevu.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 359 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 03.05.2013
- Recept zobrazen: 7120x