Hovězí maso na pepři

Kousky dušeného hovězího masa přelité hustší omáčkou s chutí po pepři.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,160 kg 27,34
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Cibule standard, 0,038 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,120 l 0,16
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Pepř tříbarevný drcený 0,001 kg 0,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 27,73 Kalorie v 1 porci: 359 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Přidáme maso a za stálého míchání osmažíme. Přidáme pepř, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut za občasného promíchání. Podle potřeby podléváme vodou.

Potom vydusíme šťávu na tuk, posype moukou, promícháme a za občasného míchání pozvolna dusíme doměkka.

Možnosti inovace

Můžeme přidat i celý zelený pepř v nálevu.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 359 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 7042x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Salát s plody moře velké saláty, dietní, marinování, vaření Salát s plody moře