Hovězí maso na žampionech

Hovězí maso přelité jemnou hnědou omáčkou se žampiony.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Voda pitná standard, 0,010 l 0,01
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Žampiony čerstvé, 0,025 kg 1,73
Slunečnicový olej, 0,005 l 0,22
Vepřový špek, 0,008 kg 0,65 Řeznictví Blahuta
Recept Demi-galce 0,300 porce 3,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 33,21 Kalorie v 1 porci: 716 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky přibližně po 25 gramech. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na špeku a oleji dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a osmahneme.

Poté zalijeme částí vody, přikryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby podléváme vlažnou vodou a občas promícháme.

Potom maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou, dle potřeby přisolíme, důkladně promícháme a vaříme nejméně 20 minut.

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a vyrestujeme na slunečnicovém oleji.

Omáčku procedíme na maso, přidáme žampiony a krátce povaříme.

Jednodušší provedení

Nemusíme loupat žampiony.

Rada

Chuť čerstvých žampionů násobí jejich restování - dělejte je tak dlouho, až žampiony budou mít poloviční rozměr.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 716 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 2292x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s olivami nedělní oběd, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Králík s olivami
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony