Hovězí maso na žampionech





Hovězí maso přelité jemnou hnědou omáčkou se žampiony.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky přibližně po 25 gramech. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na špeku a oleji dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a osmahneme.
Poté zalijeme částí vody, přikryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka. Dle potřeby podléváme vlažnou vodou a občas promícháme.
Potom maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou, dle potřeby přisolíme, důkladně promícháme a vaříme nejméně 20 minut.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a vyrestujeme na slunečnicovém oleji.
Omáčku procedíme na maso, přidáme žampiony a krátce povaříme.
Jednodušší provedení
Nemusíme loupat žampiony.
Rada
Chuť čerstvých žampionů násobí jejich restování - dělejte je tak dlouho, až žampiony budou mít poloviční rozměr.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 716 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 03.05.2013
- Recept zobrazen: 2986x