Hovězí maso na česneku

Kousky dušeného hovězího masa přelité omáčkou s česnekem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Cibule standard, 0,047 kg 0,82 ŠANDER ovoce zelenina
Anglická slanina, 0,010 kg 1,43
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Voda pitná standard, 0,120 l 0,16
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,18
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Recept špenát k českým jídlům, 1,000 porce 6,36
Recept bramborové knedlíky 1,000 porce 6,36
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 46,43 Kalorie v 1 porci: 1 094 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme na kostky po 25 gramech. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ke slanině a špeku, které rozkrájíme na malé kostičky a roztavíme na oleji. Až bude cibule zlatavá, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmažíme.

Poté podlijeme vlažnou vodou, přidáme 1/2 utřeného česneku, přikryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka. Během dušení dle potřeby podléváme vlažnou vodou a občas zamícháme.

Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme druhou polovinu utřeného česneku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, nebo vývarem, promícháme a vaříme alespoň 20 minut.

Potom dle chuti dosolíme, vrátíme maso a krátce provaříme.

Jednodušší provedení

Mám dobré zkušenosti i se sušeným česnekem.

Možnosti inovace

Do omáčky na zesílení chuti, můžeme přidat demi glas.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Bramborové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 094 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.05.2013
  • Recept zobrazen: 1896x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží