Hovězí maso na česneku





Kousky dušeného hovězího masa přelité omáčkou s česnekem.
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí nakrájíme na kostky po 25 gramech. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ke slanině a špeku, které rozkrájíme na malé kostičky a roztavíme na oleji. Až bude cibule zlatavá, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmažíme.
Poté podlijeme vlažnou vodou, přidáme 1/2 utřeného česneku, přikryjeme poklicí a dusíme téměř doměkka. Během dušení dle potřeby podléváme vlažnou vodou a občas zamícháme.
Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme druhou polovinu utřeného česneku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, nebo vývarem, promícháme a vaříme alespoň 20 minut.
Potom dle chuti dosolíme, vrátíme maso a krátce provaříme.
Jednodušší provedení
Mám dobré zkušenosti i se sušeným česnekem.
Možnosti inovace
Do omáčky na zesílení chuti, můžeme přidat demi glas.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Bramborové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 094 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 03.05.2013
- Recept zobrazen: 1966x