Křepelky na portském s vanilkovou kaší





Dvě křepelky plněné mandlovou nádivkou.
Postup přípravy
Nádivku si připravíme z nakrájených oschlých kostiček housky, vajec, mandlí, zpěněného špeku a pokrájených drobů, ploché petržele, provensálské směsi koření, soli, pepře a trochy vody.
Naplníme křepelky nádivkou a položíme do pekáče na orestovanou nakrájenou mrkev, cibuli a fenykl.
Pečeme na 170°C, 35minut. Po upečení přendáme zeleninu a veškerý výpek do kastrůlku, který provaříme s 1 litrem vody a zredukujeme na polovinu. Poté rozmixujeme nebo přepasírujeme. Přidáme demi glace a znovu lehce provaříme.
Před podáváním křepelky přepůlíme, dáme na pánev s trochou omáčky a přistříkneme portské víno, které na rozpálené pánvi zaflambujeme.
Vanilkovou kaši jednoduše připravíme z normální kaše, do které vmícháme čerstvou vanilku, krátce svařenou ve smetaně.
Možnosti inovace
Nádivku si udělejte třeba lehčí bez drůbků. A základ do pekáče je možný přizpůsobit stavu ledničky.
Rada
1/2 pečení mějte křepelky přikryté.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 165 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (30min), Čas na základní omáčku (20min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Křepelka a Hrdlička
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 06.09.2012
- Recept zobrazen: 3659x