Křepelky na portském s vanilkovou kaší

Křepelky na portském s vanilkovou kaší Křepelky na portském s vanilkovou kaší Křepelky na portském s vanilkovou kaší

Dvě křepelky plněné mandlovou nádivkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Křepelka celá, 0,400 kg 92,40
Rohlík houska, 0,025 kg 1,46
Mandle lupínky, 0,004 kg 1,14
Vejce 1ks=45g, 0,020 kg 1,51
Provensálské koření, 0,001 kg 0,10
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Petržel plochá nať, 0,003 kg 0,48
Kuřecí droby , drůbky, 0,040 kg 1,31 Řeznictví Blahuta
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Sandeman porto Imperial Tawny, 0,020 l 13,75
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mrkev standard, 0,030 kg 0,46 ŠANDER ovoce zelenina
Fenykl obecný čerstvý řapík, 0,020 kg 1,31
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Recept Demi-galce 0,500 porce 5,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 115,55 Kalorie v 1 porci: 1 165 cal

Postup přípravy

Nádivku si připravíme z nakrájených oschlých kostiček housky, vajec, mandlí, zpěněného špeku a pokrájených drobů, ploché petržele, provensálské směsi koření, soli, pepře a trochy vody.

Naplníme křepelky nádivkou a položíme do pekáče na orestovanou nakrájenou mrkev, cibuli a fenykl.

Pečeme na 170°C, 35minut. Po upečení přendáme zeleninu a veškerý výpek do kastrůlku, který provaříme s 1 litrem vody a zredukujeme na polovinu. Poté rozmixujeme nebo přepasírujeme. Přidáme demi glace a znovu lehce provaříme.

Před podáváním křepelky přepůlíme, dáme na pánev s trochou omáčky a přistříkneme portské víno, které na rozpálené pánvi zaflambujeme.

Vanilkovou kaši jednoduše připravíme z normální kaše, do které vmícháme čerstvou vanilku, krátce svařenou ve smetaně.

Možnosti inovace

Nádivku si udělejte třeba lehčí bez drůbků. A základ do pekáče je možný přizpůsobit stavu ledničky.

Rada

1/2 pečení mějte křepelky přikryté.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 165 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (30min), Čas na základní omáčku (20min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.09.2012
  • Recept zobrazen: 3659x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Steak ze zebry hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, vaření Steak ze zebry
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou