Křepelky na portském s vanilkovou kaší

Křepelky na portském s vanilkovou kaší Křepelky na portském s vanilkovou kaší Křepelky na portském s vanilkovou kaší

Dvě křepelky plněné mandlovou nádivkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Křepelka celá, 0,400 kg 92,40
Rohlík houska, 0,025 kg 1,46
Mandle lupínky, 0,004 kg 1,14
Vejce 1ks=45g, 0,020 kg 1,51
Provensálské koření, 0,001 kg 0,10
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Petržel plochá nať, 0,003 kg 0,48
Kuřecí droby , drůbky, 0,040 kg 1,31 Řeznictví Blahuta
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Sandeman porto Imperial Tawny, 0,020 l 13,75
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mrkev standard, 0,030 kg 0,46 ŠANDER ovoce zelenina
Fenykl obecný čerstvý řapík, 0,020 kg 1,31
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Recept Demi-galce 0,500 porce 5,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 115,55 Kalorie v 1 porci: 1 165 cal

Postup přípravy

Nádivku si připravíme z nakrájených oschlých kostiček housky, vajec, mandlí, zpěněného špeku a pokrájených drobů, ploché petržele, provensálské směsi koření, soli, pepře a trochy vody.

Naplníme křepelky nádivkou a položíme do pekáče na orestovanou nakrájenou mrkev, cibuli a fenykl.

Pečeme na 170°C, 35minut. Po upečení přendáme zeleninu a veškerý výpek do kastrůlku, který provaříme s 1 litrem vody a zredukujeme na polovinu. Poté rozmixujeme nebo přepasírujeme. Přidáme demi glace a znovu lehce provaříme.

Před podáváním křepelky přepůlíme, dáme na pánev s trochou omáčky a přistříkneme portské víno, které na rozpálené pánvi zaflambujeme.

Vanilkovou kaši jednoduše připravíme z normální kaše, do které vmícháme čerstvou vanilku, krátce svařenou ve smetaně.

Možnosti inovace

Nádivku si udělejte třeba lehčí bez drůbků. A základ do pekáče je možný přizpůsobit stavu ledničky.

Rada

1/2 pečení mějte křepelky přikryté.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno polosuché Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 165 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (30min), Čas na základní omáčku (20min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.09.2012
  • Recept zobrazen: 3521x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží