Námořnické maso

Kousky dušeného hovězího přelité pikantní červenohnědou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,165 kg 28,20
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,015 kg 0,64
Voda pitná standard, 0,050 l 0,07
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Víno červené alkohol, 0,010 l 1,13
Vejce 1ks=45g 0,011 kg 0,85
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,58 Kalorie v 1 porci: 385 cal

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na širší nudle. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji smažíme dozlatova.

Potom přidáme maso, sůl, pepř a rajčatový protlak, podlijeme trochou vlažné vody a pod poklicí podusíme. Dle potřeby podléváme vlažnou vodou a občas promícháme. Až bude maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, posypeme moukou, zasmahneme, podlijeme troškou vody, přilijeme červené víno a dodusíme maso doměkka. Občas promícháme. Poté dle potřeby dosolíme a převaříme.

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na plátky a při servírování jimi ozdobíme jednotlivé porce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pivo světlé Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Vařená kolínka, Horácké knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 385 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.05.2013
  • Recept zobrazen: 24494x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Cheesecake dezerty, rychlé, pečení Cheesecake
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos