Hovězí maso dušené s mrkví

Kousky dušeného hovězího v jemné, světlé omáčce s mrkví.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,160 kg 27,34
Vepřový špek, 0,008 kg 0,65 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,015 l 0,67
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Mrkev standard, 0,096 kg 1,46 ŠANDER ovoce zelenina
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,14
Cukr krystal, 0,002 kg 0,05
Máslo 0,008 kg 1,05
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,40 Kalorie v 1 porci: 520 cal

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kousky po 25 gramech, které opečeme na rozpáleném oleji s pokrájenou cibulí a nadrobno nakrájeným špekem.

Přilijeme vroucí vodu, nebo vývar, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

Mrkev opláchneme, očistíme, nakrájíme na plátky a prohodíme na másle. Přidáme k poloměkkému masu.

Ze zbytku oleje a mouky uděláme zásmažku, přidáme muškátový květ a za stálého míchání přidáme k masu a dodusíme doměkka.

Pokrm dochutíme dle chuti cukrem, solí a společně podusíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rajec jemný, Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 520 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (50min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.05.2013
  • Recept zobrazen: 3322x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně