Hovězí maso dušené v kapustě





Kousky dušeného hovězího v nahnědlé omáčce s kapustou.
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji osmahneme dorůžova, přidáme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Potom zalijeme menším množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Občas promícháme a dle potřeb podléváme vodou.
Poloměkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a zvolna provaříme. Provařenou šťávu přecedíme zpět na maso a podusíme.
Kapustu dobře očistíme, zbavíme košťálu a zvadlých listů, opereme, nakrájíme na větší kusy, spaříme horkou vodou a přidáme k masu, až bude téměř měkké a společně podusíme.
Pokrm dochutíme solí, přidáme třený česnek a slaninu, kterou nakrájíme na malé kostky a společně krátce podusíme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Brambory vařené, Horácké knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 375 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (45min), Provaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Košťálová zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 06.05.2013
- Recept zobrazen: 10166x