Hovězí maso dušené v kapustě

Kousky dušeného hovězího v nahnědlé omáčce s kapustou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,160 kg 27,34
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,22
Kapusta hlávková, 0,096 kg 3,86
Anglická slanina 0,005 kg 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,59 Kalorie v 1 porci: 375 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji osmahneme dorůžova, přidáme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Potom zalijeme menším množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Občas promícháme a dle potřeb podléváme vodou.

Poloměkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a zvolna provaříme. Provařenou šťávu přecedíme zpět na maso a podusíme.

Kapustu dobře očistíme, zbavíme košťálu a zvadlých listů, opereme, nakrájíme na větší kusy, spaříme horkou vodou a přidáme k masu, až bude téměř měkké a společně podusíme.

Pokrm dochutíme solí, přidáme třený česnek a slaninu, kterou nakrájíme na malé kostky a společně krátce podusíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý Doporučené přílohy: Brambory vařené, Horácké knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 375 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (45min), Provaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.05.2013
  • Recept zobrazen: 9756x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží
Omáčka rouille omáčka, rychlé Omáčka rouille