Hovězí tokáň

Jídla naší komunistické historie. Malé kousky dušeného hovězího v tmavočervené šťávě s paprikami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,140 kg 23,92
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Cibule standard, 0,034 kg 0,59 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Mouka pšeničná hladká, 0,004 kg 0,05 Food and frends
Rajčatový protlak, 0,020 kg 0,85
Paprika červená čerstvá 0,030 kg 2,20
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 28,36 Kalorie v 1 porci: 403 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme, osmažíme na 2/3 oleje dorůžova, přidáme osolené a opepřené maso, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme ve vlastní šťávě.

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme trochu vlažného vývaru a dusíme doměkka.

Papriky opláchneme, zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem osmahneme na zbytku oleje. Přidáme k masu, dle chuti dosolíme a krátce podusíme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 403 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (30min), Provaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.05.2013
  • Recept zobrazen: 5262x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pečené plněné brambory mletým masem nedělní oběd, rychlé, pečení Pečené plněné brambory mletým masem
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne