Hovězí tokáň





Jídla naší komunistické historie. Malé kousky dušeného hovězího v tmavočervené šťávě s paprikami.
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme, osmažíme na 2/3 oleje dorůžova, přidáme osolené a opepřené maso, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme ve vlastní šťávě.
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme trochu vlažného vývaru a dusíme doměkka.
Papriky opláchneme, zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem osmahneme na zbytku oleje. Přidáme k masu, dle chuti dosolíme a krátce podusíme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 403 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (30min), Provaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 07.05.2013
- Recept zobrazen: 5262x