Hovězí maso po makedonsku





Nudličky hovězího přelité zlatočervenou omáčkou se zeleninou.
Postup přípravy
Maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a společně s oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Do povařené šťávy vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, fazole a měkké maso. Přilijeme víno, dosolíme a povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Voda Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 268 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Dušení (45min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Luštěniny
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 09.05.2013
- Recept zobrazen: 6746x