Hovězí maso po makedonsku

Nudličky hovězího přelité zlatočervenou omáčkou se zeleninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,080 kg 13,67
Cibule standard, 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Rajčatový protlak, 0,008 kg 0,34
Mouka pšeničná hladká, 0,004 kg 0,05 Food and frends
Mrkev standard, 0,020 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,020 kg 0,50 ŠANDER ovoce zelenina
Fazolové lusky mladé, 0,020 kg 1,59
Víno červené alkohol 0,008 l 0,91
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 17,87 Kalorie v 1 porci: 268 cal

Postup přípravy

Maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a společně s oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Přidáme papriku, necháme zpěnit, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.

Do povařené šťávy vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, fazole a měkké maso. Přilijeme víno, dosolíme a povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Voda Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 268 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Dušení (45min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.05.2013
  • Recept zobrazen: 6601x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Filet candáta na citrónové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Filet candáta na citrónové omáčce
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca