Hovězí plátek přírodní

Jídla naší komunistické historie. Plátek hovězího přelitý hustou nahnědlou šťávou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Slunečnicový olej, 0,012 l 0,53
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Mouka pšeničná hladká 0,005 kg 0,07 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 25,47 Kalorie v 1 porci: 320 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány u okraje nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na části oleje. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně osmažíme na zbytku oleje, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené hovězí a podusíme doměkka. Během dušení dle potřeby podléváme vodou a občas obrátíme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a nejméně 20 minut vaříme. Občas promícháme.

Provařenou šťávu procedíme na plátky, dle chuti přisolíme a krátce povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rajec jemný Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 320 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.05.2013
  • Recept zobrazen: 6199x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa