Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty

Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty

Celá pražma pečená s rozmarýnem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Pražma královská celá, 0,500 kg 138,18
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,030 kg 14,40
Česnek kuchyňský, 0,013 kg 1,97
Sůl standard, 0,007 kg 0,05 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,003 kg 1,24
Olivový olej sansa, 0,030 l 2,42 Lesa s.r.o.
Olivový olej extra virgin, 0,040 l 5,03 Lesa s.r.o.
Recept opečené brambory se špenátem a cherry rajčaty 1,000 porce 12,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 167,48 Kalorie v 1 porci: 1 607 cal

Postup přípravy

Pražmu zbavíme šupin, vykucháme tak, že prořízneme břicho až k hlavě. Odstraníme vnitřnosti a žábry. Větvičku rozmarýnu protáhneme břichem až do pusy. Do břicha dáme stroužek česneku, sůl a pepř. Boky pražmy nařízneme podél páteře asi 3 cm.

Pražmu osušíme a potřeme olejem. Dáme nejprve opéct na tál či pánev a dopečeme v troubě na 190°C, 20minut.

Příloha je samostatná kalkulace.

Opečené brambory s listovým špenátem, sušenými a čerstvými rajčaty.

Na závěr polijeme tím nejlepším olivovým olejem.

Rada

Celou čerstvou rybu nemá smysl trápit složitými druhy úprav. Pečená či grilovaná s čerstvou bylinkou a kvalitním olejem, je maximum co nechá vyniknout jemnou chuť rybího masa.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory opečené s cibulkou Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 607 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Grilování (25min), Čas na přílohu (30min), Kompletace (8min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.09.2012
  • Recept zobrazen: 51577x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Filet candáta na citrónové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Filet candáta na citrónové omáčce
Kuřecí stehýnka v římském hrnci hlavní chod, rychlé, dušení, pečení, z jednoho hrnce Kuřecí stehýnka v římském hrnci
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra