Pražma královská s opečeným bramborem a rajčaty





Celá pražma pečená s rozmarýnem.
Postup přípravy
Pražmu zbavíme šupin, vykucháme tak, že prořízneme břicho až k hlavě. Odstraníme vnitřnosti a žábry. Větvičku rozmarýnu protáhneme břichem až do pusy. Do břicha dáme stroužek česneku, sůl a pepř. Boky pražmy nařízneme podél páteře asi 3 cm.
Pražmu osušíme a potřeme olejem. Dáme nejprve opéct na tál či pánev a dopečeme v troubě na 190°C, 20minut.
Příloha je samostatná kalkulace.
Opečené brambory s listovým špenátem, sušenými a čerstvými rajčaty.
Na závěr polijeme tím nejlepším olivovým olejem.
Rada
Celou čerstvou rybu nemá smysl trápit složitými druhy úprav. Pečená či grilovaná s čerstvou bylinkou a kvalitním olejem, je maximum co nechá vyniknout jemnou chuť rybího masa.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Brambory opečené s cibulkou Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 607 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Grilování (25min), Čas na přílohu (30min), Kompletace (8min) Doba vaření 10 porcí: 1h 13min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Středomoří
- Recepty dle úpravy » Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 09.09.2012
- Recept zobrazen: 72739x