Telecí játra s jablky, jarní cibulkou a čatný z lesních plodů

Telecí játra s jablky

Krátce restovaná játra s grilovanými plátky jablka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Jablka, 0,160 kg 5,49 ŠANDER ovoce zelenina
Telecí játra, 0,160 kg 42,34
Cibule červená, 0,100 kg 2,62 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej sansa, 0,030 l 2,42 Lesa s.r.o.
Cibulka jarní, 0,030 kg 3,75
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,02
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Máslo, 0,015 kg 2,10
Bílé víno alkohol 0,050 l 5,87
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 61,64 Kalorie v 1 porci: 560 cal

Postup přípravy

Čistá játra bez žilek nakrájíme na 6 mm plátky, poté posolíme, opepříme, posypeme drceným římským kmínem a dáme stranou.

Na tálu či pánvi s trochou oleje krátce opečeme.

Plátky jablka a červenou cibulí zkaramelizujeme na pánvi s trochou másla, cukru a bílého vína.

Servírujeme prokládané na sebe, posypané jarní cibulkou a čatný z lesních plodů.

Čatný, viz samostatná kalkulace.

Možnosti inovace

Může zvolit klasické čatný, třeba mangové, nebo fíkové.

Rada

Po opečení, ať jsou játra lehce syrová a plátky jablek stále trochu pevné.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 560 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Grilování (20min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.09.2012
  • Recept zobrazen: 4276x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka
Kantonské kuře hlavní chod, smažení-fritování Kantonské kuře
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama