Telecí játra s jablky, jarní cibulkou a čatný z lesních plodů





Krátce restovaná játra s grilovanými plátky jablka.
Postup přípravy
Čistá játra bez žilek nakrájíme na 6 mm plátky, poté posolíme, opepříme, posypeme drceným římským kmínem a dáme stranou.
Na tálu či pánvi s trochou oleje krátce opečeme.
Plátky jablka a červenou cibulí zkaramelizujeme na pánvi s trochou másla, cukru a bílého vína.
Servírujeme prokládané na sebe, posypané jarní cibulkou a čatný z lesních plodů.
Čatný, viz samostatná kalkulace.
Možnosti inovace
Může zvolit klasické čatný, třeba mangové, nebo fíkové.
Rada
Po opečení, ať jsou játra lehce syrová a plátky jablek stále trochu pevné.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 560 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Grilování (20min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Degustační teplý
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Grilování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 09.09.2012
- Recept zobrazen: 4379x