Hovězí plátek na morku





Jídla naší komunistické historie. Plátek masa přelitý řidší morkovou šťávou.
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, opepříme, osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na části oleje. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Poté zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou a občas promícháme.
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na olej, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a 20 minut povaříme.
Provařenou šťávu přelijeme zpět na maso, přidáme morek nakrájený na tenké plátky a krátce povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 442 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (15min), Dušení (35min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Kosti hovězí » Morek
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 16.05.2013
- Recept zobrazen: 1923x