Roštěná na morku





Plátek masa.
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, opepříme, osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na části oleje. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Poté zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou a občas promícháme.
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na olej, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a 20 minut povaříme.
Provařenou šťávu přelijeme zpět na maso, přidáme morek nakrájený na tenké plátky a krátce povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 413 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Kosti hovězí » Morek
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 17.05.2013
- Recept zobrazen: 1998x