Roštěná na morku

Plátek masa.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká kráva, 0,165 kg 26,73
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Voda pitná standard, 0,080 l 0,11
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Morek hovězí a telecí 0,055 kg 11,78
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 37,32 Kalorie v 1 porci: 413 cal

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, opepříme, osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na části oleje. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Poté zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou a občas promícháme.

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na olej, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a 20 minut povaříme.

Provařenou šťávu přelijeme zpět na maso, přidáme morek nakrájený na tenké plátky a krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 413 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.05.2013
  • Recept zobrazen: 1998x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy