Znojemská roštěná

Znojemská omáčka Znojemská roštěná Hovězí roštěná býk

Plátek hovězího přelitý nahědlou omáčkou s kousky okurek.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,150 kg 40,37
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Cibule standard, 0,026 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Okurka nakládaná 0,015 kg 0,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 41,78 Kalorie v 1 porci: 454 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme po obou stranách na 1/3 oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a na zbytku oleje osmažíme zlatohněda, podlijeme trochou vývaru. Poté přidáme maso a dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme teplým vývarem a občas promícháme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a za občasného míchání povaříme.

Poté omáčku přecedíme zpět na maso, přidáme na oleji podušené okurky nakrájené na kostičky a společně krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Staročeská rýže se slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 454 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (30min), Provaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.05.2013
  • Recept zobrazen: 21233x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vepřové řízečky s wasabi kaší hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Vepřové řízečky s wasabi kaší
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express