Hovězí plátek na slanině





Jídla naší komunistické historie. Plátek hovězího přelitý řidší omáčkou se slaninou.
Postup přípravy
Hovězí mírně naklepeme, nakrájíme přes vlákno na plátky a blány na okrajích nakrojíme. Maso osolíme, opepříme, zprudka opečeme na části oleje z obou stran a poté vyjmeme.
Přilijeme zbytek oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Poté podlijeme trochou vody, přidáme plátky hovězího a dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou a občas obrátíme.
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, promícháme a provaříme 20 minut.
Šťávu přecedíme zpět na maso, přisolíme, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou, povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 260 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 17.05.2013
- Recept zobrazen: 2180x