Špíz z pěti druhů masa

Špíz z pěti druhů masa Špíz z pěti druhů masa Špíz z pěti druhů masa Špíz z pěti druhů masa

Grilovaný špíz s bramborovou lodičkou a koprovo-česnekovou zakysanou smetanou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí flap hrudí (břicho), 0,020 kg 7,44
Kuře celé vykoštěné, 0,025 kg 3,15 Řeznictví Blahuta
Vepřová panenka, 0,020 kg 3,70
Jehněčí kotletky, 0,015 kg 6,33
Vepřová játra, 0,010 kg 0,53
Vepřový špek, 0,015 kg 1,29 Řeznictví Blahuta
Anglická slanina, 0,015 kg 2,15
Cibule červená, 0,020 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika červená čerstvá, 0,015 kg 1,10
Paprika zelená čerstvá, 0,015 kg 1,10
Cuketa, 0,015 kg 0,68
Recept Demi-galce, 1,000 porce 10,08
Smetana zakysaná, 0,060 kg 4,77
Kopr čerstvý, 0,007 kg 1,98
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,47
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,34
Rostlinný olej, 0,040 l 1,80
Tymián čerstvý, 0,003 kg 1,45
Barbecue koření, 0,001 kg 0,31
Bramborové lodičky 0,170 kg 19,28
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 65,54 Kalorie v 1 porci: 1 602 cal

Postup přípravy

Očištěné maso nakrájíme na cca 20g kousky. Cibuli, papriku a cuketu nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Uzeniny nakrájíme na plátky a ty pak na kousky velikosti ostatních.

Napícháme střídavě na špíz maso, uzenina, zelenina. Posypeme kořením, pomažeme olejem a dáme marinovat.

Lépe druhý den můžeme grilovat. Maso tak hodinu před grilováním vyndáme a dáme na rozpálený gril zatáhnout. Potom přendáme na méně horkou část grilu a pozvolna dogrilujeme.

Koupené vydlabané a předsmažené bramborové lodičky dáme prohřát na gril, nebo do trouby, nebo dosmažit. Můžeme si je i vyrobit sami z čerstvých brambor.

Posekaný čerstvý kopr a namletý česnek smícháme se zakysanou smetanou, kterou pak plníme brambory.

Podáváme s tmavou omáčkou demi glas, nebo s rajčatovým salátem.

Možnosti inovace

V marinádě se můžete vyřádit, přidáním třeba hořčice, worchesteru, pomeranče, rozmarýnu, alkoholu, chilli apod. Jen ne všechno dohromady.

Rada

Ať steak nebo špíz, maso z grilu nesmí být syrové, ale ani suché, a to chce trénink, tak hurá do práce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air, Gambrinus Doporučené přílohy: Rajčatový salát v majonéze, Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 602 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (45min), Marinování (3h 20min), Grilování (20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 4h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 18.05.2013
  • Recept zobrazen: 4542x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Chobotnice v rajčatech hlavní chod, dietní, vaření Chobotnice v rajčatech