Husí roláda se špekovým knedlíkem





Vykoštěná husa plněná zelím a ořechy, ve formě rolády.
Postup přípravy
Husu vykostíme a její nejmasitější části prořízneme tak, aby se rozevřela na místa, kde je jen kůže.
Zelí, smícháme s ořechy, strouhankou a sušenými švestkami. Směs dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Rozprostřeme podélně na střední třetinu husy a zarolujeme.
Roládu obmotáme řeznickým provázkem, zabalíme do alobalu a dáme péct. Na 170°C, 40 minut.
Mezitím si založíme základ pro výpek z husy, z pokrájeného špeku a cibule. Ten zasypeme moukou a přidáme šťávu z upečené rolády. Vyrestujeme na tuk a podlijeme vodou, zredukujeme na potřebné množství šťávy a přidáme trochu demi glasu. Znovu provaříme a přecedíme přes jemný špičák.
Možnosti inovace
Do šťávy přidat trochu povidel, nebo jablek.
Rada
Husu neporcujeme hned po upečení, ale pro lepší držení tvaru aspoň hodinu po. Ještě lépe nechat roládu vychladnou do druhého dne a potom krájet na plátky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Špekové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 457 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (40min), Čas na základní omáčku (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Husí maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Ořechy a semena
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 19.05.2013
- Recept zobrazen: 8018x