Husí roláda se špekovým knedlíkem

Husí roláda se špekovým knedlíkem Husí roláda se špekovým knedlíkem Husí roláda se špekovým knedlíkem Husí roláda se špekovým knedlíkem

Vykoštěná husa plněná zelím a ořechy, ve formě rolády.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Husa, 0,450 kg 85,05
Zelí bílé sterilované, 0,055 kg 1,12
Vlašský ořech, 0,015 kg 5,72
Švesky sušené, 0,015 kg 3,40
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Kmín celý, 0,001 kg 0,03
Recept špekový knedlík, 1,000 porce 9,72
Strouhanka standard, 0,010 kg 0,36
Muškátový květ mletý 0,001 kg 0,28
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 105,19 Kalorie v 1 porci: 2 457 cal

Postup přípravy

Husu vykostíme a její nejmasitější části prořízneme tak, aby se rozevřela na místa, kde je jen kůže.

Zelí, smícháme s ořechy, strouhankou a sušenými švestkami. Směs dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Rozprostřeme podélně na střední třetinu husy a zarolujeme.

Roládu obmotáme řeznickým provázkem, zabalíme do alobalu a dáme péct. Na 170°C, 40 minut.

Mezitím si založíme základ pro výpek z husy, z pokrájeného špeku a cibule. Ten zasypeme moukou a přidáme šťávu z upečené rolády. Vyrestujeme na tuk a podlijeme vodou, zredukujeme na potřebné množství šťávy a přidáme trochu demi glasu. Znovu provaříme a přecedíme přes jemný špičák.

Možnosti inovace

Do šťávy přidat trochu povidel, nebo jablek.

Rada

Husu neporcujeme hned po upečení, ale pro lepší držení tvaru aspoň hodinu po. Ještě lépe nechat roládu vychladnou do druhého dne a potom krájet na plátky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Špekové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 457 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (40min), Čas na základní omáčku (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.05.2013
  • Recept zobrazen: 8018x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle