Degustační ratattouille





Mini porce francouzské teplé zeleniny (ratattouille).
Postup přípravy
Cuketu, lilek a rajče nakrájíme na kolečka, která opečeme na pánvi s olivovým olejem a česnekem. Na závěr do pánve přidáme provensálskou pastu, sůl a pepř. Zdobně do vějířku naskládáme na talíř a pokapeme olivovým olejem smíchaným s pastou primerba provensál. Dozdobíme větvičkou tymiánu.
Možnosti inovace
V této degustační verzi máme jen tři druhy zeleniny, ale je to na vás co sezóna dovolí.
Rada
Pokud děláme ratattouille jako samotné jídlo či předkrm, tak je to vše jinak, viz samotný recept Ratattouille.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 230 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Degustační teplý
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Restování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 10.09.2012
- Recept zobrazen: 3753x