Degustační ratattouille

Degustační ratattouille

Mini porce francouzské teplé zeleniny (ratattouille).

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajče čerstvé standard, 0,050 kg 2,32 ŠANDER ovoce zelenina
Cuketa, 0,030 kg 1,36
lilek baklažán, 0,030 kg 2,91
Olivový olej extra virgin, 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,97
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,11
Provensálské koření 0,100 kg 48,34
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 56,37 Kalorie v 1 porci: 230 cal

Postup přípravy

Cuketu, lilek a rajče nakrájíme na kolečka, která opečeme na pánvi s olivovým olejem a česnekem. Na závěr do pánve přidáme provensálskou pastu, sůl a pepř. Zdobně do vějířku naskládáme na talíř a pokapeme olivovým olejem smíchaným s pastou primerba provensál. Dozdobíme větvičkou tymiánu.

Možnosti inovace

V této degustační verzi máme jen tři druhy zeleniny, ale je to na vás co sezóna dovolí.

Rada

Pokud děláme ratattouille jako samotné jídlo či předkrm, tak je to vše jinak, viz samotný recept Ratattouille.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 230 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.09.2012
  • Recept zobrazen: 2821x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti