Roštěná na slanině

Jídla naší komunistické historie. Roštěná přelitá nahnědlou šťávou se slaninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká kráva, 0,150 kg 24,30
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Anglická slanina 0,010 kg 1,43
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 25,61 Kalorie v 1 porci: 377 cal

Postup přípravy

Hovězí mírně naklepeme, nakrájíme přes vlákno na plátky a blány na okrajích nakrojíme. Maso osolíme, opepříme, zprudka opečeme na části oleje z obou stran a poté vyjmeme.

Přilijeme zbytek oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Poté podlijeme trochou vody, přidáme plátky hovězího a dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme vodou a občas obrátíme.

Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, promícháme a provaříme 20 minut.

Šťávu přecedíme zpět na maso, přisolíme, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně roztavenou a povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 377 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (15min), Dušení (20min), Provaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.05.2013
  • Recept zobrazen: 2584x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík
Řecké tzatziki dresing dip, rychlé, postupy studené kuchyně Řecké tzatziki