Hovězí plátek na pepři





Jídla naší komunistické historie. Plátek hovězího, který je přelitý hustší omáčkou s nahnědlou barvou a chutí po pepři.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nakrojíme a na části oleje zprudka opečeme z obou stran. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbylém oleji osmažíme dorůžova. Poté přilijeme trochu vlažné vody, opepříme, přidáme plátky osmaženého hovězího a dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas obrátíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, promícháme a za občasného míchání vaříme 20 minut.
Dle chuti přisolíme, přelijeme zpět na maso a společně krátce povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rajec jemný Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 333 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Koření » Pesta pasty koření v nálevu
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 19.05.2013
- Recept zobrazen: 3929x