Hovězí plátek na pepři

Jídla naší komunistické historie. Plátek hovězího, který je přelitý hustší omáčkou s nahnědlou barvou a chutí po pepři.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Olej řepkový, 0,012 l 0,60
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Pepř zelený v nálevu 0,003 kg 1,24
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 26,89 Kalorie v 1 porci: 333 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nakrojíme a na části oleje zprudka opečeme z obou stran. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbylém oleji osmažíme dorůžova. Poté přilijeme trochu vlažné vody, opepříme, přidáme plátky osmaženého hovězího a dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas obrátíme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na olej, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, promícháme a za občasného míchání vaříme 20 minut.

Dle chuti přisolíme, přelijeme zpět na maso a společně krátce povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rajec jemný Doporučené přílohy: Vařená kolínka, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 333 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.05.2013
  • Recept zobrazen: 3929x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian