Bratislavská roštěná





Plátek roštěné přelitý hustší omáčkou se zeleninou a smetanou.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, nařízneme okraje a osolíme, zprudka osmažíme na části oleje.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na zbytku oleje, zalijeme vodou, promícháme, přidáme maso a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeb podléváme.
Měkké maso vyjmeme. Šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem, promícháme, přidáme protlak a za občasného míchání povaříme. Těsně před koncem varu přilijeme smetanu a přecedíme zpět na maso.
Oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě, spolu s okurkami nakrájenými na kostičky a hráškem přidáme do omáčky. Dle potřeb osolíme a vše krátce povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 383 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 19.05.2013
- Recept zobrazen: 2449x