Bratislavská roštěná

Plátek roštěné přelitý hustší omáčkou se zeleninou a smetanou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,080 kg 13,67
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Cibule standard, 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Mléko plnotučné, 0,050 l 0,78 Food and frends
Smetana nad 30%, 0,010 l 0,85
Mrkev standard, 0,002 kg 0,04 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,002 kg 0,06 ŠANDER ovoce zelenina
Okurka nakládaná, 0,005 kg 0,18
Hrách konzervovaný, 0,003 kg 0,19
Recept zeleninový vývar zakladní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 17,78 Kalorie v 1 porci: 383 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, nařízneme okraje a osolíme, zprudka osmažíme na části oleje.

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na zbytku oleje, zalijeme vodou, promícháme, přidáme maso a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeb podléváme.

Měkké maso vyjmeme. Šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem, promícháme, přidáme protlak a za občasného míchání povaříme. Těsně před koncem varu přilijeme smetanu a přecedíme zpět na maso.

Oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, uvaříme v osolené vodě, spolu s okurkami nakrájenými na kostičky a hráškem přidáme do omáčky. Dle potřeb osolíme a vše krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 383 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.05.2013
  • Recept zobrazen: 2449x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Steak ze zebry hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, vaření Steak ze zebry
Filé z mořského vlka s baby zeleninou hlavní chod, dietní, rychlé, blanšírování Filé z mořského vlka s baby zeleninou
Řecké tzatziki dresing dip, rychlé, postupy studené kuchyně Řecké tzatziki