Roštěná na smetaně

Jídla naší komunistické historie. Plátek roštěné přelitý hustší omáčkou s pikantní chutí.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,020 kg 0,64
Cibule standard, 0,009 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Citrón, 0,005 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Ocet vinný červený, 0,005 l 0,29
Voda pitná standard, 0,070 l 0,09
Cukr moučkový, 0,003 kg 0,09
Máslo, 0,005 kg 0,70
Mouka pšeničná hladká 0,015 kg 0,20 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,33 Kalorie v 1 porci: 561 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na roštěnky, trochu naklepeme, blány na okrajích nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na části oleje.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a společně se zeleninou mírně osmažíme na zbytku oleje. Poté přidáme pepř, bobkový list, nové koření a opláchnutý citrón nakrájený na plátky. Zalijeme octem, trochou vody, přidáme osmažené roštěnky a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme a občas obrátíme.

Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou z mouky a másla, zalijeme vodou, promícháme a povaříme 20 minut. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 561 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 20.05.2013
  • Recept zobrazen: 3525x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka