Hovězí plátek na smetaně





Jídla naší komunistické historie. Plátek hovězího přelitý hustší omáčkou s pikantní chutí.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na roštěnky, trochu naklepeme, blány na okrajích nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na části oleje.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a společně se zeleninou mírně osmažíme na zbytku oleje. Poté přidáme pepř, bobkový list, nové koření a opláchnutý citrón nakrájený na plátky. Zalijeme octem, zalijeme trochou vody, přidáme osmažené roštěnky a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme a občas obrátíme.
Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou z mouky a másla, zalijeme vodou, promícháme a povaříme 20 minut. Po ukončení varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 591 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 20.05.2013
- Recept zobrazen: 2521x