Hovězí plátek na paprice





Jídla naší komunistické historie. Plátek dušeného hovězího, politý narůžovělou paprikovou omáčkou.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, blány na krajích nařízneme, osolíme a zprudka osmahneme na části oleje z obou stran.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zpěníme na zbytku oleje, přidáme papriku, necháme zpěnit a zalijeme trochou vody. Poté vložíme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas promícháme.
Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, zalijeme vodou, promícháme a necháme vařit 20 minut. Chvilku před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti dosolíme, přecedíme na maso a krátce povaříme.
Rada
Jídla naší komunistické historie.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni perlivá, Heineken Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 487 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 20.05.2013
- Recept zobrazen: 1478x