Hovězí plátek na paprice

Jídla naší komunistické historie. Plátek dušeného hovězího, politý narůžovělou paprikovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Voda pitná standard, 0,090 l 0,12
Máslo, 0,005 kg 0,70
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Smetana nad 30%, 0,040 l 3,40
Cibule standard 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 29,77 Kalorie v 1 porci: 487 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, blány na krajích nařízneme, osolíme a zprudka osmahneme na části oleje z obou stran.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zpěníme na zbytku oleje, přidáme papriku, necháme zpěnit a zalijeme trochou vody. Poté vložíme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas promícháme.

Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, zalijeme vodou, promícháme a necháme vařit 20 minut. Chvilku před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti dosolíme, přecedíme na maso a krátce povaříme.

Rada

Jídla naší komunistické historie.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni perlivá, Heineken Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 487 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Dušení (35min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 20.05.2013
  • Recept zobrazen: 1478x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.