Roštěná na paprice

Jídla naší komunistické historie. Plátek dušeného hovězího politý hustší paprikovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Smetana nad 30%, 0,040 l 3,40
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Voda pitná standard, 0,090 l 0,12
Máslo, 0,005 kg 0,70
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Cibule standard 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 29,78 Kalorie v 1 porci: 488 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, blány na krajích nařízneme, osolíme a zprudka osmahneme na části oleje z obou stran.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zpěníme na zbytku oleje, přidáme papriku, necháme zpěnit a zalijeme trochou vody. Poté vložíme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas promícháme.

Poté maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, zalijeme vodou, promícháme a necháme vařit 20 minut. Chvilku před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti dosolíme, přecedíme na maso a krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 488 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (30min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 20.05.2013
  • Recept zobrazen: 1718x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes
Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem hlavní chod, marinování, restování pro základ, vaření Hovězí svíčková s houskovým knedlíkem