Šlehané jahody tří barev

Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev

Smetanovo-pudinkový krém a ovocné pyré, to vše s chutí po jahodách.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cukr vanilkový, 0,007 kg 0,35
Cukr krystal, 0,006 kg 0,14
Jahodová poleva toping, 0,002 l 0,36
Jahody zahradní, 0,025 kg 5,41 ŠANDER ovoce zelenina
Jahody mražené, 0,080 kg 5,99
Pudinkový prášek, 0,003 kg 0,65
Smetana nad 30%, 0,060 l 5,10
Mléko plnotučné, 0,025 l 0,39 Food and frends
Sýr mascarpone, 0,011 kg 2,27
Džem jahoda, 0,005 kg 0,78
Želatina plátky 0,001 kg 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 21,10 Kalorie v 1 porci: 357 cal

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového vanilkového prášku uvaříme hustý krém, který hned smícháme s 3/4 rozmixovanými mraženými jahodami. Osladíme polovinou obou cukrů. Hmotu necháme pomalu chladnout.

Vychlazenou smetanu vyšleháme, smícháme s mascarpone, přidáme zbytek cukru (malou část necháme na doslazení želatiny).

Zbývající 1/4 rozmixovaných mražených jahod smícháme s rozpuštěnou želatinou, džemem, cukrem a trochou vody. Lehce prohřejeme, nevaříme.

Pokrájíme čerstvé jahody na menší kostičky a smícháme se smetanovým krémem.

Vrstvíme do skleniček. 1) smetanový krém 2) jahodová poleva 3) krém z mražených jahod a pudinku 4) jahodové pyré.

Možnosti inovace

Pro dospělé přidáním likéru Grand Marnier, nebo jiný aromatický alkohol do smetanového krému.

Rada

Poměr všech ingrediencí mám přepočítán z 50 porcí, při přepočtu na menším množství porcí je možné, že krémovost a našlehanost bude jiná, než je ideál. Dolaďte si to.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Ristretto, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 357 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (5min), Ve vodní lázni (5min), Postupy studené kuchyně (20min), Kompletace (20min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.05.2013
  • Recept zobrazen: 5104x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík