Šlehané jahody tří barev





Smetanovo-pudinkový krém a ovocné pyré, to vše s chutí po jahodách.
Postup přípravy
Z mléka a pudinkového vanilkového prášku uvaříme hustý krém, který hned smícháme s 3/4 rozmixovanými mraženými jahodami. Osladíme polovinou obou cukrů. Hmotu necháme pomalu chladnout.
Vychlazenou smetanu vyšleháme, smícháme s mascarpone, přidáme zbytek cukru (malou část necháme na doslazení želatiny).
Zbývající 1/4 rozmixovaných mražených jahod smícháme s rozpuštěnou želatinou, džemem, cukrem a trochou vody. Lehce prohřejeme, nevaříme.
Pokrájíme čerstvé jahody na menší kostičky a smícháme se smetanovým krémem.
Vrstvíme do skleniček. 1) smetanový krém 2) jahodová poleva 3) krém z mražených jahod a pudinku 4) jahodové pyré.
Možnosti inovace
Pro dospělé přidáním likéru Grand Marnier, nebo jiný aromatický alkohol do smetanového krému.
Rada
Poměr všech ingrediencí mám přepočítán z 50 porcí, při přepočtu na menším množství porcí je možné, že krémovost a našlehanost bude jiná, než je ideál. Dolaďte si to.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Ristretto, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 357 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (5min), Ve vodní lázni (5min), Postupy studené kuchyně (20min), Kompletace (20min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Drobné a lesní ovoce
- Recepty dle surovin » Ovoce » Ovoce mražené
- Recepty dle surovin » Polotovary
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Čerstvé měkké sýry
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Ve vodní lázni, Postupy studené kuchyně,
- Recepty dle kuchaře » Šárka Nekolová
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.05.2013
- Recept zobrazen: 7896x