Šlehané jahody tří barev

Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev Šlehané jahody tří barev

Smetanovo-pudinkový krém a ovocné pyré, to vše s chutí po jahodách.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cukr vanilkový, 0,007 kg 0,35
Cukr krystal, 0,006 kg 0,14
Jahodová poleva toping, 0,002 l 0,36
Jahody zahradní, 0,025 kg 5,41 ŠANDER ovoce zelenina
Jahody mražené, 0,080 kg 5,99
Pudinkový prášek, 0,003 kg 0,65
Smetana nad 30%, 0,060 l 5,10
Mléko plnotučné, 0,025 l 0,39 Food and frends
Sýr mascarpone, 0,011 kg 2,27
Džem jahoda, 0,005 kg 0,78
Želatina plátky 0,001 kg 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 21,10 Kalorie v 1 porci: 357 cal

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového vanilkového prášku uvaříme hustý krém, který hned smícháme s 3/4 rozmixovanými mraženými jahodami. Osladíme polovinou obou cukrů. Hmotu necháme pomalu chladnout.

Vychlazenou smetanu vyšleháme, smícháme s mascarpone, přidáme zbytek cukru (malou část necháme na doslazení želatiny).

Zbývající 1/4 rozmixovaných mražených jahod smícháme s rozpuštěnou želatinou, džemem, cukrem a trochou vody. Lehce prohřejeme, nevaříme.

Pokrájíme čerstvé jahody na menší kostičky a smícháme se smetanovým krémem.

Vrstvíme do skleniček. 1) smetanový krém 2) jahodová poleva 3) krém z mražených jahod a pudinku 4) jahodové pyré.

Možnosti inovace

Pro dospělé přidáním likéru Grand Marnier, nebo jiný aromatický alkohol do smetanového krému.

Rada

Poměr všech ingrediencí mám přepočítán z 50 porcí, při přepočtu na menším množství porcí je možné, že krémovost a našlehanost bude jiná, než je ideál. Dolaďte si to.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Ristretto, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 357 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (5min), Ve vodní lázni (5min), Postupy studené kuchyně (20min), Kompletace (20min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.05.2013
  • Recept zobrazen: 5500x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes