Kuřecí špíz Saltimbocca

Kuřecí špíz Saltimbocca Kuřecí špíz Saltimbocca Kuřecí špíz Saltimbocca

Kuřecí prsíčko s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí prsa, 0,155 kg 18,62
Parmská šunka do 24 měsíců sušení, 0,030 kg 10,81 Lesa s.r.o.
Šalvěj čerstvá, 0,004 kg 2,39
Šalotka cibule, 0,015 kg 1,88 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,010 kg 1,40
Olivový olej extra virgin, 0,015 l 1,88 Lesa s.r.o.
Marsala Grand Chef, 0,010 l 2,43
Recept Demi-galce, 0,200 porce 2,02
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,01
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Citrón 0,010 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 40,00 Kalorie v 1 porci: 656 cal

Postup přípravy

Kuřecí prsíčko naporcujeme na 50-60 gramové plátky. Dáme do misky k marinování, potřeme olivovým olejem, přilijeme víno Marsala, přidáme pár lístků šalvěje a šťávu z citrónu nebo limetky. Necháme marinovat aspoň 3 hodiny.

Potom na kuřecí plátky položíme lístek čerstvé šalvěje a ovineme plátky parmské šunky. Podélně protáhneme špejlí, tak abychom připojili parmskou šunku.

Na pánvi povolíme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme malé špízy, trochu oleje, vína z marinování a opečeme. Špízy odebereme a do pánve přidáme demi glace. Provaříme a přepasírujeme.

Podáváme na omáčku, jako přílohu můžeme použít bucatini nebo pečeným lilek.

Jednodušší provedení

Viz foto, parmskou šunku položíme na prsíčko a na ní šalvěj.

Nemusíme marinovat.

Možnosti inovace

Šalvěj lze nahradit bazalkou nebo šťovíkem.

Rada

Saltimbocca je italská specialita, pravděpodobně z Říma nebo z Brescie, který znamená "skočit do úst". Klasická verze je plátek sušené šunky s lístkem šalvěje připojené k telecímu řízečku s párátkem. Tady to děláme s kuřecími řízečky. Podoba a šťávy se mohou lišit. Proto je maso někdy rolované, kapsovité, nebo na špízu. To jim v Itálii dává různá jména: Rollatini, Bauletti, Involtini.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Bucatini, Kapustičky dušené se slaninou Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 656 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (5min), Pečení (8min), Kompletace (6min) Doba vaření 10 porcí: 34min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.05.2013
  • Recept zobrazen: 6624x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem