Kapucínský hovězí guláš

Kapucínský hovězí guláš

Guláš se žampiony.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška zadní, 0,180 kg 31,54
Cibule standard, 0,080 kg 1,39 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,003 kg 0,53
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Voda pitná standard, 0,130 l 0,17
Žampiony čerstvé, 0,055 kg 3,80
Vepřový špek, 0,015 kg 1,29 Řeznictví Blahuta
Recept hovězí vývar základní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 39,45 Kalorie v 1 porci: 734 cal

Postup přípravy

Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm kostičky a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem, anebo vše na sádle.

Cibulku necháme z hnědnout a přidáme maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo. Hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké.

Přidáme vyrestované žampiony a zahustíme jíškou, nebo jen moukou rozmíchanou ve vodě.

Necháme znovu krátce provařit a dochutíme.

Možnosti inovace

Vkládání dalších ingredienci jako např. klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.

Rada

Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené je tady i při přisypávání mleté papriky. Vyrestovat žampiony znamená, že na samotné pánvi s olejem žampiony nakrájené na 1/2 max. na 1/4, děláme 5-8 minut zprudka. Žampiony ztratí 30-40 procent objemu, ale znásobí svojí chuť..

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Staročeská rýže se slaninou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 734 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (10min), Dušení (1h) Doba vaření 10 porcí: 1h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.03.2012
  • Recept zobrazen: 10707x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží