Špenátová polévka





Jemná polévka s kousky vejce a špenátu.
Postup přípravy
Omyté kosti zalijeme studenou vodou, mírně osolíme a vaříme zvolna 2 hodiny. Pak přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme ji a vývar scedíme. Mouku na sucho mírně opražíme, za stálého šlehání metlou zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny. Uvedeme do varu, zvolna a za občasného promíchání vaříme půl hodiny. Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a přecedíme. Do přecezené polévky zamícháme špenát, krátce povaříme a přilijeme rozmíchaná vejce.
Do hotové polévky dáme máslo, osolíme a ještě krátce povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 119 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (3h) Doba vaření 10 porcí: 3h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 31.05.2013
- Recept zobrazen: 1483x