Špenátová polévka

Jemná polévka s kousky vejce a špenátu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kosti telecí, 0,020 kg 1,01
Špenát mletý mražený, 0,050 kg 2,57
Celer bulva, 0,003 kg 0,06 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,002 kg 0,04 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,002 kg 0,00
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Mléko polotučné, 0,035 l 0,71 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Máslo, 0,007 kg 0,98
Voda pitná standard, 0,160 l 0,21
Sůl standard 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,71 Kalorie v 1 porci: 119 cal

Postup přípravy

Omyté kosti zalijeme studenou vodou, mírně osolíme a vaříme zvolna 2 hodiny. Pak přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme ji a vývar scedíme. Mouku na sucho mírně opražíme, za stálého šlehání metlou zalijeme vlažným vývarem z kostí a zeleniny. Uvedeme do varu, zvolna a za občasného promíchání vaříme půl hodiny. Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a přecedíme. Do přecezené polévky zamícháme špenát, krátce povaříme a přilijeme rozmíchaná vejce.

Do hotové polévky dáme máslo, osolíme a ještě krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 119 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (3h) Doba vaření 10 porcí: 3h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 31.05.2013
  • Recept zobrazen: 1483x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Cheesecake dezerty, rychlé, pečení Cheesecake
Degustační trojkombinace degustační teplý, vaření Degustační trojkombinace