Rýnská roštěná

Plátek hovězího přelitý hustou hnědočervenou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká kráva, 0,170 kg 27,54
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Slunečnicový olej, 0,012 l 0,53
Cibule standard, 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,26
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Bílé víno alkohol 0,010 l 1,17
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 29,09 Kalorie v 1 porci: 412 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, blány na okraji nařízneme, opepříme, osolíme a opečeme na části oleje. Poté jej vyjmeme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme protlak, zalijeme trochou vody, přidáme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas promícháme.

Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbytku oleje a mouky, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a povaříme. Před koncem varu přilijeme víno, dle chuti dosolíme, přecedíme zpět na maso a krátce podusíme.

Rada

Komunistická receptura.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 412 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (12min), Restování pro základ (10min), Dušení (17min), Provaření (10min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 59min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 31.05.2013
  • Recept zobrazen: 2187x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. hlavní chod, grilování, vaření, restování pro základ Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony