Rýnská roštěná





Plátek hovězího přelitý hustou hnědočervenou omáčkou.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, blány na okraji nařízneme, opepříme, osolíme a opečeme na části oleje. Poté jej vyjmeme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme protlak, zalijeme trochou vody, přidáme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Dle potřeb podléváme a občas promícháme.
Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbytku oleje a mouky, zalijeme vlažnou vodou, promícháme a povaříme. Před koncem varu přilijeme víno, dle chuti dosolíme, přecedíme zpět na maso a krátce podusíme.
Rada
Komunistická receptura.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 412 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (12min), Restování pro základ (10min), Dušení (17min), Provaření (10min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 59min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 31.05.2013
- Recept zobrazen: 2187x