Ragú polévka

Krémová,smetanově nažloutlá polévka s vložkou masa a zeleniny

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí roštěná, 0,017 kg 8,36
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,007 kg 0,21
Květák, 0,013 kg 1,44
Voda pitná standard, 0,140 l 0,18
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Mléko polotučné, 0,020 l 0,41 Food and frends
Hrách konzervovaný, 0,004 kg 0,25
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,28
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Petržel plochá nať 0,005 kg 0,80
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 12,69 Kalorie v 1 porci: 140 cal

Postup přípravy

Telecí maso zalijeme 2/5 vody, mírně osolíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.

Květák rozebereme na menší růžičky,zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.

Ze 2/3 tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody. Uvedeme do varu a 20 minut zvolna vaříme. Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a přecedíme.

Do procezené polévky dáme telecí maso, nakrájené na drobné kostičky, květák, hrách a znovu krátce povaříme.

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, popř. přisolíme a povaříme. Jemně nakrájenou petrželovou nať dáme do polévky krátce před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 140 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.06.2013
  • Recept zobrazen: 1846x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti
Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Smažené kuřecí prsíčka s lehkým bramborovým salátem