Ragú polévka





Krémová,smetanově nažloutlá polévka s vložkou masa a zeleniny
Postup přípravy
Telecí maso zalijeme 2/5 vody, mírně osolíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.
Květák rozebereme na menší růžičky,zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.
Ze 2/3 tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody. Uvedeme do varu a 20 minut zvolna vaříme. Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a přecedíme.
Do procezené polévky dáme telecí maso, nakrájené na drobné kostičky, květák, hrách a znovu krátce povaříme.
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, popř. přisolíme a povaříme. Jemně nakrájenou petrželovou nať dáme do polévky krátce před podáváním.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 140 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 01.06.2013
- Recept zobrazen: 2001x