Gulášová polévka

Gulášová polévka Gulášová polévka

Česká top 10 polévka. Světlá, hustší, paprikově načervenalá polévka s nakrájenými bramborami a masem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí přední, 0,020 kg 1,22
Brambory loupané, 0,040 kg 0,71
Voda pitná standard, 0,160 l 0,21
Cibule standard, 0,009 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Kmín mletý, 0,001 kg 0,15
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,18
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,07
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Vepřový špek 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,29 Kalorie v 1 porci: 200 cal

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme. Můžeme také uvařit až v průběhu vaření polévky v samotné polévce.

Hovězí maso nakrájíme na drobnější kousky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na třetině tuku a špeku, přidáme maso a krátce osmahneme. Potom maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme téměř do měkka. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kmín, mletý pepř a majoránku. Za stálého míchání zalijeme zbylou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Provařenou polévku přecedíme, přidáme podušené maso, převařené brambory a dochutíme polévkovým kořením. Hotovou polévku ještě povaříme.

Jednodušší provedení

Vitana

Možnosti inovace

Majoránka

Rada

Když zbude guláš jako hlavní jídlo, tak překrájet maso nadrobno a hurá do polévky, lehce povařit s již hotovou polévkou a je nejlepší.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 200 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.06.2013
  • Recept zobrazen: 8119x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

A kdy a kam se vkládá ta paprika. . . ?
Opravím
Opraveno
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tiramisu dezerty, rychlé, šlehání, cukrářské postupy, dát do chladu Tiramisu
Pečené plněné brambory mletým masem nedělní oběd, rychlé, pečení Pečené plněné brambory mletým masem
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka