Bramborová polévka s paprikou

Světlá polévka s paprikou, mírně zahoustlá, typické vůně a chuti, s vložkou brambor.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Cibule standard, 0,009 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Brambory loupané, 0,060 kg 1,06
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,23
Kmín celý, 0,001 kg 0,08
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,18
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,13
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,19
Sůl standard, 0,007 kg 0,05 Fany gastroservis
Paprika červená čerstvá 0,030 kg 2,20
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,95 Kalorie v 1 porci: 208 cal

Postup přípravy

Z poloviny tuku a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme asi 2/3 dávky vlažného vývaru, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 15 minut.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na zbylé polovině tuku do růžova, přidáme papriku, zpěníme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu. Oloupané a na menší kostky nakrájené brambory vložíme do vařícího cibulového základu s paprikou, okořeníme kmínem, mletým pepřem, majoránkou a zvolna vaříme do poloměkka. Napolo uvařené brambory vlijeme do provařené jíšky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.

Čerstvou papriku nakrájíme na půl centimetrové kostičky a přidáme do polévky.

Hotovou polévku ještě důkladně povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 208 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.06.2013
  • Recept zobrazen: 2694x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Řecké tzatziki dresing dip, rychlé, postupy studené kuchyně Řecké tzatziki
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita