Bramborová polévka s paprikou





Světlá polévka s paprikou, mírně zahoustlá, typické vůně a chuti, s vložkou brambor.
Postup přípravy
Z poloviny tuku a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme asi 2/3 dávky vlažného vývaru, uvedeme do varu a zvolna vaříme asi 15 minut.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na zbylé polovině tuku do růžova, přidáme papriku, zpěníme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu. Oloupané a na menší kostky nakrájené brambory vložíme do vařícího cibulového základu s paprikou, okořeníme kmínem, mletým pepřem, majoránkou a zvolna vaříme do poloměkka. Napolo uvařené brambory vlijeme do provařené jíšky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.
Čerstvou papriku nakrájíme na půl centimetrové kostičky a přidáme do polévky.
Hotovou polévku ještě důkladně povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 208 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 03.06.2013
- Recept zobrazen: 2694x