Plzeňské zástěrky

Plzeňské zástěrky Plzeňské zástěrky

Plněné plátky hovězího žampiony, párkem a vejci, přelité řidší omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,150 kg 25,63
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Žampiony čerstvé, 0,022 kg 1,52
Vejce 1ks=45g, 0,016 kg 1,21
Vepřový špek, 0,003 kg 0,26 Řeznictví Blahuta
Párky Vídeňské, 0,015 kg 1,23
Cibule standard, 0,024 kg 0,42 ŠANDER ovoce zelenina
Voda pitná standard, 0,020 l 0,03
Pilsner Urquell, 0,010 l 0,45
Máslo, 0,005 kg 0,70
Anglická slanina 0,007 kg 1,00
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 31,66 Kalorie v 1 porci: 500 cal

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

Žampiony na čtvrtíme a na části oleje vyrestujeme, přidáme nakrájené párky, zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit.

Do středu plátku hovězího položíme plátek slaniny, na něj navršíme vejce s žampiony a párky. Nakonec plátek hovězího přeložíme a okraje sešpendlíme párátkem. Nebo zabalíme podobně jako španělské ptáčky.

Na zbytku oleje a nadrobno nakrájeném špeku, osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené masové kapsy a osmažíme z obou stran. Poté zalijeme trochou vlažné vody a za občasného přelévání dusíme doměkka. Těsně před koncem dušení zalijeme pivem a dodusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, vytaháme párátka a přecedíme na ně šťávu.

Při podávání rozdělíme jednotlivé porce na 2-3 části.

Rada

Šťávu můžeme lehce zahustit tmavou jíškou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 500 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.06.2013
  • Recept zobrazen: 7653x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Omáčka rouille omáčka, rychlé Omáčka rouille