Plzeňské zástěrky





Plněné plátky hovězího žampiony, párkem a vejci, přelité řidší omáčkou.
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Žampiony na čtvrtíme a na části oleje vyrestujeme, přidáme nakrájené párky, zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit.
Do středu plátku hovězího položíme plátek slaniny, na něj navršíme vejce s žampiony a párky. Nakonec plátek hovězího přeložíme a okraje sešpendlíme párátkem. Nebo zabalíme podobně jako španělské ptáčky.
Na zbytku oleje a nadrobno nakrájeném špeku, osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené masové kapsy a osmažíme z obou stran. Poté zalijeme trochou vlažné vody a za občasného přelévání dusíme doměkka. Těsně před koncem dušení zalijeme pivem a dodusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vytaháme párátka a přecedíme na ně šťávu.
Při podávání rozdělíme jednotlivé porce na 2-3 části.
Rada
Šťávu můžeme lehce zahustit tmavou jíškou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 500 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (15min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 03.06.2013
- Recept zobrazen: 7653x