Pórkova polévka s vejcem





Krémově bílá zahoustlá polévka, typické vůně a chuti po pórku, mírně kořeněná.
Postup přípravy
Drobně nakrájený pórek zalijeme třetinou dávky vody, mírně osolíme a uvaříme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání ji zalijme vodou a vaříme. Přidáme mletý pepř, odvar z pórku a zvolna vaříme za občasného prošlehání nejméně 20 minut.
Ke konci varu přidáme mléko. Polévku přisolíme, krátce povaříme a přecedíme.
Do procezené polévky dáme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme a dochutíme polévkovým kořením. Důkladně povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 171 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 03.06.2013
- Recept zobrazen: 2186x