Pórkova polévka s vejcem

Krémově bílá zahoustlá polévka, typické vůně a chuti po pórku, mírně kořeněná.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Pórek, 0,013 kg 0,44
Voda pitná standard, 0,180 l 0,24
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,012 kg 0,16 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Mléko polotučné, 0,040 l 0,81 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,027 kg 2,04
Polévkové koření tekuté 0,001 l 0,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,14 Kalorie v 1 porci: 171 cal

Postup přípravy

Drobně nakrájený pórek zalijeme třetinou dávky vody, mírně osolíme a uvaříme.

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání ji zalijme vodou a vaříme. Přidáme mletý pepř, odvar z pórku a zvolna vaříme za občasného prošlehání nejméně 20 minut.

Ke konci varu přidáme mléko. Polévku přisolíme, krátce povaříme a přecedíme.

Do procezené polévky dáme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme a dochutíme polévkovým kořením. Důkladně povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 171 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.06.2013
  • Recept zobrazen: 2186x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí