Česká chřestová polévka





Smetanově nažloutlá, krémově zahoustlá polévka, mírně kořeněná, s nakrájeným chřestem.
Postup přípravy
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý muškátový květ, pepř a za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem. Uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 20 minut.
Na másle zpěníme oloupaný a pokrájený chřest 1/2 a nadrobno pokrájenou šalotkou. Přidáme do bešamelového krému a vaříme 20 minut.
Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a přecedíme, nebo ponorným mixerem rozmixujeme.
Do procezené polévky přidáme chřest nakrájený na malé kousky (10-15 mm), osolíme a vaříme 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme a ještě převaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 169 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (8min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 58min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Košťálová zelenina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 03.06.2013
- Recept zobrazen: 1338x