Česká chřestová polévka

Smetanově nažloutlá, krémově zahoustlá polévka, mírně kořeněná, s nakrájeným chřestem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Chřest bílý, 0,040 kg 7,56
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,013 kg 0,18 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Mléko polotučné, 0,033 l 0,68 Food and frends
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,42
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Sůl standard 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 10,35 Kalorie v 1 porci: 169 cal

Postup přípravy

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý muškátový květ, pepř a za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem. Uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 20 minut.

Na másle zpěníme oloupaný a pokrájený chřest 1/2 a nadrobno pokrájenou šalotkou. Přidáme do bešamelového krému a vaříme 20 minut.

Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme a přecedíme, nebo ponorným mixerem rozmixujeme.

Do procezené polévky přidáme chřest nakrájený na malé kousky (10-15 mm), osolíme a vaříme 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme a ještě převaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 169 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (8min), Vaření (35min) Doba vaření 10 porcí: 58min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.06.2013
  • Recept zobrazen: 1188x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Empanadas teplý předkrm, rychlé, pečení Empanadas
Fusili s tuňákem pasta (těstoviny), dietní, rychlé, restování pro základ, vaření na pánvi Fusili s tuňákem
Pečené koleno hlavní chod, vaření, pečení Pečené koleno