Horský závitek

Dušený hovězí závitek přelitý řidší, tmavou šťávou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,140 kg 23,92
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Máslo, 0,005 kg 0,70
Anglická slanina, 0,023 kg 3,29
Vepřová šunka, 0,015 kg 2,07
Vejce 1ks=45g, 0,023 kg 1,70
Petržel plochá nať, 0,002 kg 0,24
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,016 kg 0,51
Cibule standard, 0,013 kg 0,22 ŠANDER ovoce zelenina
Rajče čerstvé standard, 0,018 kg 0,83 ŠANDER ovoce zelenina
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,05
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,02
Recept hovězí vývar základní, 0,400 porce 2,02
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Víno červené alkohol, 0,010 l 1,13
Citrón, 0,005 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Ančovičky sardelky v oleji 0,010 kg 3,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 39,04 Kalorie v 1 porci: 643 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na plátky, osolíme a důkladně naklepeme. Sardelovou pastu smícháme s máslem a potřeme s ní plátky hovězího. Slaninu položíme na jeden okraj masa tak, aby přečnívala přes okraj. Poté na maso položíme plátek šunky, na něj půlku vařeného vejce, posypeme petrželovou natí a zavineme tak, že slanina tvoří okraj. Závitek upevníme párátkem nebo jej převážeme režnou nití.

Závitky zprudka opečeme na oleji a poté je vyjmeme. Do výpeku vložíme zeleninu, necháme chvilku opéct, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a necháme opéct dorůžova. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, tymián, bobkový list, pepř a osolíme. Vložíme závitky a za občasného míchání dusíme doměkka. Měkké závitky zbavíme párátek a přendáme do čisté nádoby. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a promícháme. Poté přilijeme víno, dochutíme citrónovou šťávou, dosolíme, přecedíme zpět na závitky a krátce podusíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Bramborové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 643 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Dušení (35min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 05.06.2013
  • Recept zobrazen: 3169x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Bábovka klasická dezerty, rychlé, pečení Bábovka klasická
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Plněná kalamára dalmatským rizotem hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, pečení Plněná kalamára dalmatským rizotem