Horský závitek





Dušený hovězí závitek přelitý řidší, tmavou šťávou.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na plátky, osolíme a důkladně naklepeme. Sardelovou pastu smícháme s máslem a potřeme s ní plátky hovězího. Slaninu položíme na jeden okraj masa tak, aby přečnívala přes okraj. Poté na maso položíme plátek šunky, na něj půlku vařeného vejce, posypeme petrželovou natí a zavineme tak, že slanina tvoří okraj. Závitek upevníme párátkem nebo jej převážeme režnou nití.
Závitky zprudka opečeme na oleji a poté je vyjmeme. Do výpeku vložíme zeleninu, necháme chvilku opéct, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a necháme opéct dorůžova. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, tymián, bobkový list, pepř a osolíme. Vložíme závitky a za občasného míchání dusíme doměkka. Měkké závitky zbavíme párátek a přendáme do čisté nádoby. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a promícháme. Poté přilijeme víno, dochutíme citrónovou šťávou, dosolíme, přecedíme zpět na závitky a krátce podusíme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Radegast Doporučené přílohy: Bramborové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 643 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Dušení (35min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 05.06.2013
- Recept zobrazen: 3169x