Česká čočková polévka

Hustší, nahnědlá polévka typické vůně a chuti s uvařenou čočkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Čočka žlutá sušená, 0,033 kg 1,64
Voda pitná standard, 0,280 l 0,37
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Cibule standard, 0,006 kg 0,10 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,19
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Recept zeleninový vývar zakladní 0,400 porce 2,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,62 Kalorie v 1 porci: 250 cal

Postup přípravy

Čočku opereme a na několik hodin namočíme do studené vody. Potom zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme, téměř doměkka.

Jemně nakrájenou cibuli na tuku osmahneme, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem a uvedeme do varu. Přidáme drcenou majoránku, pepř a česnek utřený se solí. Zvolna vaříme za občasného prošlehávání, alespoň 20 minut. Přidáme uvařenou čočku a dochutíme. Znovu povaříme.

Možnosti inovace

Pokrájená opečená uzenina, kapka medu a octa.

Rada

Pozor ať neuvaříme bahno.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 250 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (40min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.06.2013
  • Recept zobrazen: 1703x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos
Běloruské bramborové placky hlavní chod, rychlé, vaření, pečení, smažení-fritování Běloruské bramborové placky